Vanilkový cheesecake s ovocem

Venku už panuje podzim, ale i tak jsem se s vámi rozhodla sdílet můj oblíbený letní dezert s čerstvým ovocem, který pravidelně peču na všechny oslavy jelikož si ho má rodina zamilovala. A pokud nemáte čerstvé sezónní ovoce stačí improvizovat a přelít cheesecake například jahodovým přelivem z mražených jahod rozvařených s cukrem - fantazii se meze nekladou.



Ingredience

160g karamelových sušenek (např. Lotus)
70g másla
500g sýra Philadelphia
130g cukru krupice
10g hladké mouky
2 lžičky vanilkového extraktu
3 vejce
čerstvé ovoce na dozdobení


Postup

Dortovou formu vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozdrtíme na sypkou směs a nasypeme do formy. Zalijeme rozpuštěným máslem, promícháme a vytvoříme tenkou vrstvu, kterou dáme na 5 minut péct do trouby rozehřáté na 180°C. Poté necháme sušenkový základ vychladnout a pustíme se do přípravy náplně, kterou vytvoříme promícháním sýra, cukru, hladké mouky, vanilkového extraktu a vajec. Všechny ingredience promícháme dohladka a vlijeme na předpečený sušenkový základ. Na dno trouby umístíme hrnec s vodou aby se v troubě vytvořila pára a nad něj dáme na mřížku péct cheesecake, který nejdříve pečeme 15 minut na 180°C a poté teplotu snížíme na 120°C a pečeme ještě přibližně hodinu. Hotový cheesecake necháme vychladnout nejlépe přes noc v lednici, druhý den ho dozdobíme čerstvým ovocem a ihned servírujeme.

Žádné komentáře

Moc děkuji za všechny komentáře :-)